Ana Sayfa sepetim yardım
Yeni Kitaplar Çoksatan Kitaplar Yazarlar Yayınevleri

       
Ortaklık  Puan Kataloğu   İlk Alışverişim   Bize Ulaşın
Hoşgeldiniz
Yeni Ziyaretçi Kılavuzu
Ücretsiz üyelik için tıklayınız

ÜYE GİRİŞİ

Üye Olmak İstiyorum
Şifremi Unuttum
 
Üye iseniz tıklayınız.
Sepetiniz Boş


  Tercih / Bir Serbest Ticaret ve Korumacılık Öyküsü
Tercih /Bir Serbest Ticaret ve Korumacılık Öyküsü, Russell Roberts,Mustafa Acvar








Russell Roberts
LİMAN KİTAP


Russell R. Roberts bu romaninda, Amerika ve Amerikan
is aleminin karsi karsiya oldugu onemli uluslararasy
ekonomik sorunlara kiskirtici ve enterasan bakisiyla
tum kurallari altust ediyor. Tercih'in yildizi, bir
19. yuzyil
ekonomisti olan David Ricardo'nun hayaleti.
Kanatlarini alabilmek icin bir
Amerikan televizyon
imalat sirketinin genel mudurunu, yerel televizyon
endustrisini yok etme pahasina olsa bile ithalatin
Amerika icin iyi olduguna ikna etmek zorundadir.
Tercih,
iktisat jargonunu kullanmadan uluslararasi
ticaretin is
hayatini ve gunluk yasantimizi nasil
etkiledigine iliskin okuyucuya yeni bir perspektif
kazandiriyor.SİTE:www.kitapyurdu.com

  %16   indirimli
Liste Fiyatı: 12,00  YTL. Kitapyurdu Fiyatı: 10,14 YTL.
Tedarik süresi yaklaşık 3 gün Kazanacağınız puan: 20
Çeviren: Mustafa Acvar
Yayın Yılı: 2001
198 sayfa
İthal Kağıt
13,5x19,5 cm
Karton Kapak
ISBN:9756877562
Dili: TÜRKÇE

İLGİLİ KONULAR:
Edebiyat > Roman (çeviri)



Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;


Yukarıdaki ürünü satın alanlar aşağıdaki ürünlerle de ilgilendiler

Görünmez Kalp

Russell Roberts
10,56 YTL.

Finansal Liberalizasyon Üzerine Bir İnceleme


4,23 YTL.

Tercih, Sözleşme, Rıza: Liberalizme Yeni Bir Bakış

Anthony de Jasay
4,23 YTL.

Birey Cemaat Piyasa

Norman Barry/Prof. Dr. Aliye Aktaş (Mavili)
4,23 YTL.

Kölelik Yolu

Friedrich A. von Hayek
10,56 YTL.

1-7/7

katılan 7 kişi, katılmayan yok irfan öztürk 03.12.2002
Kitap Liberal felsefenin temeli olan serbest piyasa ve rekabetin olmasi veya olmamasi durumunda dunyanin ne hale gelebilecegini cok iyi anlatiyor.ozellikle soru cevap tarzinda olmasi cok tatmin edici.Ed johnson un inatci kişiligi ve hiç birseyi anlamayan tarzi konunun daha iyi ozumsenmesine yardimci oluyor.Bu inatci kişiliğe David Ricardonun verdigi cevaplar okuyanin ufkunu genisletiyor.Yazarın temel olarak Amerikayi ele almasi cok guzel olmus.Ayrica roman deyipte geçmemek lazim.Romanda bazi istatistiki bilgilerde kullanilmis.

kitapta benim en cok ilgimi ceken ve sasirtan David Ricardonun ithalatin cok iyi birsey oldugunun uzerinde durmasi.Hatta ithalatin ihracattan daha iyi oldugunu soyluyor.
Amerikada ithalatin açık vermesinin çok onemli oldugunu bunun iyi birsey oldugunu soyluyor.
Nasıl mı? bende bu soruyu kendi kendime sordum.Cevabi Kitapta cok ilginc birsekilde veriliyor.Bence kitabi alip okuyun.Gercekten Global piyasanin nedemek oldugunu Korumaciligin ne kadar yanlis birsey oldugunu goreceksiniz.
Katılıyorum Katılmıyorum
katılan 2 kişi, katılmayan yok ismailonden 03.03.2007




TERCİH



Ticaret, ticaret, ticaret... Derste ticaretin insanları zenginleştirdiğini öğrenmiştik, yada teorik olarak böyle olacağını öğrenmiştik. Russell Roberts bize gerçek örnekleri ile ticaretin ne olduğunu, insanları nasıl ve ne şekilde zenginleştirdiğini bir bir anlatıyor, her ne kadar her olay Amerika eksenli anlatılmış olsa da, bu örnekleri kendimize, Türkiye’mize uygulamak da oldukça kolay gibi görülüyor. Zira Amerika’nın geçtiği yolardan daha biz yeni geçiyoruz ve bu geçiş sürecinin ilerisini görmek, riskleri okumak açısından pek faydalı bir kitap karşımızdaki.

Üretimin, uluslarası ticaretin ve de şu an ülkemizin de en güncel başlıklarından birisi olan
yabancı sermaye konularını daha iyi anlayabilmemiz açısından, olayları kavrayabilmemiz açısından işe yarayacak bir kitap Tercih.

Russell Roberts, bu kitabında da zor olanı gayet güzel bir şekilde
başarıyor. Zira iktisadın, bu şekilde anlatımı kolay olmasa gerek. Bir ders kitabını, roman kıyafetine sokup, alın herhangi bir roman diye okutmak ve bu romanın da can sıkmadan akıcı bir üsluba sahip olması çok kolay bir şey olmasa gerek. Tabii bu konuda çevirmenin de hakkını yememeli, bir kitabı bu kadar güzel çevirmek için oldukça çaba sarf edilmiş olmalı.

Kitabın ana fikri, ticaretin zenginleştireceğidir. Bunun örneklerini çokca görüyoruz kitapta, televizyon üretiminin japonlara bırakılıp, ilaç sanayisinde gelişmeyi tercih etmek, pek çok defa zikredilen en önemli örnek bu konu hakkında. Araba üretiminde, yine yurt dışından pek çok girdinin olduğunu görüyoruz, ancak bunun yine fakirleşmeyi, dışa bağımlılığı getirmediği aksine, kendi gücümüzü daha faydalı işlere yönlendirebildiğimizi görüyoruz bu örneklerde. Mesela ilaç fabrikasındaki iilaçlar ile
Amerika teelvizyon üretmiş de oluyor? Nasıl mı? Çok basit, ürettiğini Japonya’ya satılyor karşılığında da televizyon alıyor. Bu sayede de, her dalda uzmanlaşmak zorunda kalmıyor, gerçi bunu istese de başaramayacağı ortada, zaman kıtlığının ve iş gücü kıtlığının bir gerçek olduğu düşünüldüğü zaman bu imkansızlık daha da ortaya çıkıyor.

Kitap baştan sona ana fikri destekleyen ögeler ile dolu. Her sayfada gerçek dünyadan bir farklı örnek karşımıza çıkıyor, içimizdeki tabuları pek çok defa hayali karakterlerin ağzından duyuyoruz, pek çok
zaman Dave ayar veriyor ama sonuçta kafamızdaki bazı soru işaretlerinin cevabını bulmak da bizleri yeni bir bilgiye ulaşmaktan dolayı nirvanaya yaklaştırıyor. Sanırım biraz abarttım, nirvanaya yaklaşmasak da mutlu olmamızı sağladığı da yadsınamayacak bir gerçek.

İşin enteresanı bu kitapta yazar biraz
fantastik, biraz da bilim kurguya kaymış. Kötü mü olmuş, asla! Bu sayede esneklik elde etmiş, kah 2000li yılların serbest ticaret yapan Amerika’sı, kah kendine yeterliliği temel almış Amerika. Bir İngiltere, bir Amerika’nın bilmem ne eyaleti, bir ora bir bura. Bir o zaman bir bu zaman. Ancak yazar bu sayede istediklerini anlatabilirmiş ki anlatmış da. Biraz uçuk kabul edilen bu dalı acımasızca kullanan yazarı gerçekten tebrik etmeli. Yazım dilinin de ne kadar başarılı olduğunu bir defa daha hatırlatmakta fayda var... Yazar bu sayede kullandığı argümanları daha işlevsel olarak kullanarak, okuyucularının verilmek istenen mesajı özümsemesini sağlıyor.

Kitap belki konu olarak herkesin alıp okumak isteyeceği bir kitap olmasa da yazarın kitabı yazış şekli ile okunası bir kitap haline geliyor. İktisattan haz alan kimseler için kaçırılmaması gerekli olan bir kitap. Açıkcası bu konulara ilgisi olan kişiler içinpek çok açıdan doyurucu bir kitap.






Katılıyorum Katılmıyorum
katılan 1 kişi, katılmayan yok Kitap, ihtiyaçtır... 30.08.2006
Tercih, Amerika ve Amerikan iş dünyasının karşı karşıya olduğu önemli uluslararası ekonomik sorunlara kışkırtıcı ve tuhaf bakışıyla tüm kuralları altüst ediyor. Tercih'in ana karakteri, bir on dokuzuncu yüzyıl ekonomisti Ricardo'nun hayaleti. Ricordo, melek kanatlarını alabilmek için bir Amerikan televizyon imalat şirketinin genel müdürünü, yerel televizyon endüstrisini yok etme pahasına bile olsa ithalatın Amerika için iyi olduğuna ikna etmek zorundadır. Tercih, iktisat jargonunu kullanmadan uluslararası ticaretin iş hayatını ve günlük yaşantımızı nasıl etkilediğine ilişkin okuyucuya yeni bir perspektif kazandırıyor.
Tercih'ten çıkarılabilecek önemli bir sonuç da,
Amerika tarafından dahi henüz tam olarak aşılamamış bir tartışma olan serbest ticaret - korumacılık tartışmaları, AB ile bütünleşme sürecinde olduğumuz, Gümrük Birliği anlaşması çerçevesinde birtakım yükümlülükler altına girdiğimiz, iç piyasada tekel ya da oligopol konumunda olan büyük grupların özel koruma talep ettikleri bir ortamda özellikle ülkemiz açısından da son derece önemlidir.

Katılıyorum Katılmıyorum
katılan 1 kişi, katılmayan 1 kişi ümit tanyolu 09.01.2003
İktisat okuyan öğrenciler için mükemmel bir kitap...Global piyasanın gerçek anlamını, korumacılığın zararlarını ve liberal düşünceyi özümseten eser, bu yönleriyle hepimizi bilgilendiriyor.Ed Johnson karakteri ise konuların daha iyi anlaşılmasını sağlıyor.Mutlaka okuyun...
Katılıyorum Katılmıyorum
katılan 10 kişi, katılmayan yok Selçuk Köroğlu 03.01.2003
liberal düşünceyi destekleyen kitap iktisat dersleri alan öğrenciler için harika bir kitap.kitaptaki diyaloglar bazen çok sıkıcı olmasına rağmen kafamızdaki bazı sorulara da çok güzel cevaplar veriyor.korumacılığın yanlış bir şey olduğunu anlatan kitap insanların bu konudaki görüşlerini de değiştirme özelliğine sahip.iyi bir iktisatçı olmak için yararlanılabilr bir kaynak olabilir, almanızı tavsiye ederim…
Katılıyorum Katılmıyorum
katılan 2 kişi, katılmayan yok mehmet parlak 15.09.2002
Kitapta özellikle serbest ticaret karşıtları için mükemmel bir ikna yöntemi kullanılmış.Ama sürekli olarak aynı şeylerden bahsedilmiş bi şeyin üzerinde çok durulmuş. Bu bile artı bi yön özellikle ısrarcılar üzerinde güzel bi etki bırakıyor.Roman şeklinde olması çok hoş ed johnson karakteri çok güzel seçilmiş.tebrikler
Katılıyorum Katılmıyorum
katılan 2 kişi, katılmayan yok econozzy 02.12.2001
Sosyal bilimler ve iktisat okuyanlar bilirler, Ricardo’nun “Mukayeseli üstünlükler Teorisi” önemli bir tezdir. Günümüz dünyasında ekonomilerin şekillenmesinde bu tezin ve arkasında yatan mantığın büyük bir payı olduğu söylenebilir. Meraklılarına tavsiye olunur...




Katılıyorum Katılmıyorum

1

Diğer Yorumlar

Hata bildirimi:
Bulunduğunuz ürün sayfasında karşılaştığınız yazım, anlam vb. hataları bu form yolu ile bildirmeniz, hataları daha hızlı düzeltmemize yardımcı olacaktır. İşbirliğiniz için teşekkür ederiz.

Ana Sayfa | Yeni Çıkanlar | Çok Satanlar | Konu Başlıkları | Yazarlar | Yayınevleri | Arama | Üye Sayfası | Sipariş Takibi |
Ortaklık | Puan Kataloğu | Yardım | Kampanyalar | Kitap Dergisi | Sahaf | Tavsiye | Alışveriş Sepeti |
Bize Ulaşın | Bizimle Çalışmak İçinBasında Biz      


kitapyurdu.com'da ödeme seçenekleri olarak Visa, Master ve Dinners kartlar ile havale, eft kabul edilmektedir.


kartlara taksit yapılmaktadır.
Tel: 0212-5198720 Faks: 0212-5191584 Alemdar mh. Güzel Sanatlar sk. No:9 34410 Cağaloğlu-İstanbul Türkiye
Gizlilik ve Güvenlik Politikası
Bu sitenin JavaScript kodları İnternet Explorer'a göre hazırlanmıştır. Diğer Tarayıcılarda problem yaşayabilirsiniz. kitapyurdu.com