başlarda biraz sıkıldım ama daha sonra oldukça keyif aldım.Ama şu da var ki 1960-1980 arasında önemli olaylara tanıklık etmiş ve hatta içinde olmuş insanların fikirlerini öğrenmek adına oldukça faydalı bir eser. Aynı zamanda Soner YALÇIN’ın “BAY PİPO” adlı eserini de okuyordum ve ikisini bir arada götürmek oldukça güzel oldu. Şimdi BAY PİPO’ya devam edeceğim ve taşlar yerine daha da oturacak. Genel olarak şu kanılara vardım:
1968’erde “Tam Bağımsız Türkiye” ideali ile yola çıkan Denizlerin düşüncesi ve eylemi çok doğrudur. Ancak 9 Mart darbe girişiminden sonra değişikliğe uğramıştır ve silahlı eylem haline gelmiştir. ( 4 Amerikalının ve Ordu’da 3 İngiliz’in kaçırılması, banka soygunu, İsrail Büyükelçisinin öldürülmesi, uçak kaçırılması...) Bu açıdan yanlış yola sapılmıştır ve 24 yaşında Deniz Gezmiş idam edilmiştir Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan ile.
O yıllarda üniversite gençliği memleket sorunları ile uğraşıyordu ve durumdan rahatsızdı. Ülkemizde o yıllarda 101 Amerikan üssü vardı ve ülke kaynakları CIA kaynaklı Amerika’ya peşkeş çekiliyordu. Bunun için de antiemperyalist tutumlar ön plandaydı. ( Ya şimdi, herkes futbolla ve magazinle uyuşturuluyor; kimsenin kimseye bir şey dediği yok.)
KatılıyorumKatılmıyorum
kitaba "68'lilerin Dünü Bugünü" gibi iddialı bir isim ve kapağa Deniz Gezmiş'in fotoğrafı da konulmuş ama o dönem ve Deniz Gezmiş(ve de arkadaşları/yoldaşları) hakkında sağlıklı bilgi edinmek için başvurulacak en son kaynaklardan biri olduğu kanısındayım. özellikle de bu konularda önceden pek bilginiz yoksa kesinlikle ilk kaynak olarak başvurmanızı tavsiye etmem, ayrıca kitaptaki pek çok iddianın doğruluğunun da şüpheli olduğunu düşünüyorum..
KatılıyorumKatılmıyorum
hulki cevizoğlu yeni bir kitapla karşınızda tarafsız bir bakış açısı gütmeye çalışmış ama becerememiş kitapta yazan herşeye inanmamanızı tavsiye edyior yinede faydalanmanızı diliyorum
KatılıyorumKatılmıyorum
deniz gezmiş , mahir çıyan ,sarp kuray
irfan sonmezer aracılığı ile baascı cuntanın kullandığı maşalardı.muhsin batur milli güvenlik konseyinde demireli terör olaylarını durduramadığı için fırçalaması için bir gün öncesinde bu tetikçilere ankara da "mısır gibi bomba patlattırırdı".kitap yer yer objektiflikten uzaklaşsa da 68 rus uşaklarının çinayet şebekelri ile olan ilişkilerine teğet geçiyor.iyi okunursa ip uçları yok değil.
KatılıyorumKatılmıyorum
yoruma gerek yok aam deniz gezmiş adına yazılan tüm kitapları merakla okudum, bu kitabı tavsiye etmiyorum alın diyorum geçmişi bilmek geleceğe bir adımdır nihayetinde iyi okumalar.
KatılıyorumKatılmıyorum
Hata bildirimi: Bulunduğunuz ürün sayfasında karşılaştığınız yazım, anlam vb. hataları bu form yolu ile bildirmeniz, hataları daha hızlı düzeltmemize yardımcı olacaktır. İşbirliğiniz için teşekkür ederiz.
kitapyurdu.com'da ödeme seçenekleri olarak Visa, Master ve Dinners kartlar ile havale, eft kabul edilmektedir.
kartlara taksit yapılmaktadır.
Tel: 0212-5198720 Faks: 0212-5191584 Alemdar mh. Güzel Sanatlar sk. No:9 34410 Cağaloğlu-İstanbul Türkiye
Gizlilik ve Güvenlik Politikası
Bu sitenin JavaScript kodları İnternet Explorer'a göre hazırlanmıştır. Diğer Tarayıcılarda problem yaşayabilirsiniz.
kitapyurdu.com