katılan
6 kişi, katılmayan
yok
|
a.karaca 25.09.2008
|
küçük fakat olabildiğince kapsamlı bir eser... üstad yahya kemal'in düşüncelerinin derinliklerini ne de güzel anlatmış süheyl ünver. gerçekten eser ismiyle müsemma olmuş: "yahya kemal'in dünyası". enteresan olabilecek görüşleri satır aralarında bulabiliyorsunuz. hatta şunu da söylemek mümkündür diye düşünüyorum: ismet özel başta olmak üzere birçok yeni sesin esin kaynağı olmuş bu düşünceler. üstadın büyüklüğü de bu olsa gerek. eseri düşünen ve okuyan herkese tavsiye ediyorum.
Katılıyorum
Katılmıyorum
|
katılan
24 kişi, katılmayan
yok
|
anadolu_herodotu 08.08.2008
|
Sayın Süheyl Ünver, Yahya Kemal'in Konferanslarında, sohbetlerinde notları sonucu bu eser ortaya çıkmış güzel br kitap.
Yahya Kemal'in edebi kişiliğini, ilmini, İstanbul'u sevmesini merak edenlere tavsiye...
Katılıyorum
Katılmıyorum
|
katılan
2 kişi, katılmayan
yok
|
ozgurbutuner 12.05.2008
|
Yahya Kemal'e ait her kitap aslında okunmaya değer.özellikle de bu fiyata olursa bakmalı.
Katılıyorum
Katılmıyorum
|
katılan
8 kişi, katılmayan
yok
|
nur_dede 21.02.2008
|
kitap Yahya Kemal'in sohbetlerinden oluşmakta.yaşamıyla ilgili çok az hatta hiç bilgi verilmemiş.bundan dolayıda büyük bir hüsrana uğradım diyebiirim.keşke buna yer verilseydi.bu yüzden de kitap sıkıcı bir hal almakta.
Katılıyorum
Katılmıyorum
|
katılan
3 kişi, katılmayan
yok
|
KARTALİST_58 08.12.2007
|
Türk edebiyatının en büyük şairlerinden biri bu nedenle hakkında yazılan her kitap okunmalı ve o büyük şairin bilinmezlikleri bir bir aydınlanmalı.
Katılıyorum
Katılmıyorum
|
katılan
37 kişi, katılmayan
yok
|
rasit 01.11.2007
|
Yahya Kemal şairliğinin yanısıra kaybedilen Balkanlara en çok içi yanan insanlarımızdan birisi olması hasebiyle iyi bir milliyetçidir. Yaşantısı pek dindar sayılmasa da Büyükada'da gençliğinde kıldığı bir bayram namazını hikaye etmesiyle en dindar insanımızın kalbini bir anda fetheder. Bence en güzel tespitlerinden birisi mealen şöyledir :"Bizler eski kuşaklar belli bir dini terbiye aldığımız için hayatta yalpalasak ta sonunda döner dolaşır yine o limana sığınırız. Peki ezansız mabetsiz semtlerde yetişen gençlerimiz bir gün dönmek isterlerse hangi kapılara gidecekler ?"
Katılıyorum
Katılmıyorum
|
|
katılan
1 kişi, katılmayan
yok
|
gul__guzeli 26.08.2008
|
Yazarın Yahya Kemal'le yaptığı sohbetlerden, Yahya Kemal'in konferans ve söyleşilerinde aldığı notların derlemesinden oluşan bir eser. Yahya Kemal'i kendi anlatımıyla okumak gibi birşey bir noktada.
Katılıyorum
Katılmıyorum
|
|
katılan
1 kişi, katılmayan
yok
|
bibis 27.07.2008
|
yahya kemalin anlatımını beğenirim.keşke bu kitabın içinde hayatından kesitlerde yer alıyor olsaydı.ama yine de okumaya değer diye düşünüyorum.
Katılıyorum
Katılmıyorum
|
|
katılan
1 kişi, katılmayan
yok
|
emelpelin 10.05.2008
|
yahya kemalin hayatını hepimizin bilmesi gerekiyor.bu zamanda ki gençler artık bu gibi değerli konularla maalesef ilgilenmiyor.
Katılıyorum
Katılmıyorum
|
|
katılan
1 kişi, katılmayan
yok
|
memet291 09.05.2008
|
Yahya Kemali bütün özellikleri ile kaleme almış olan bu eseri çok beğendim.
Katılıyorum
Katılmıyorum
|