Bugün Avrupalının gözündeki ‘Türk imajı’nın kökenleri, Batı’nın Rönesans ve keşifler yoluyla Doğu dünyasıyla yakın ilişkiler kurduğu döneme kadar uzanır. Ortaçağ’dan beri birbirine düşman Katolik ve Protestan kiliselerinin birleştiği ilk ve en önemli nokta, Türk’ün ‘öteki’ kimliği olmuştur.
Batılılar, dinleri ve yaşama biçimleri bakımından kendilerinin antitezi olarak gördükleri, buna karşılık siyasi ve ticari ilişkilerini sürdürmek istedikleri Türklere karşı her zaman büyük bir merak içinde olmuşlar ve Türkler hakkında elde edebildikleri her türlü bilgiyi yazılı hale getirerek bunların Avrupa ülkeleri içinde elden ele dolaşmasını sağlamışlardır.
ODTÜ Tarih Bölümü Öğretim üyesi Mustafa Soykut’un Papalık ve Venedik Belgelerinde Avrupa’nın Birliği ve OsmanlıDevleti adlı eseri İstanbul’un fethedildiği 1453’ten başlayıp 1683’te başarısızlıkla sonuçlanan İkinci Viyana Kuşatması’na kadar geçen süreçte, İstanbul’da bulunmuş Venedik elçilik görevlileri veya Osmanlı topraklarına gelmiş Venedikli seyyahlar ve din adamları tarafından yazılmış, bugüne kadar bizim tarihçilerimiz tarafından bazısı çok az tartışılmış, bazısından ise hiç söz edilmemiş belgelerden örnekler vererek, Avrupalının gözündeki Türk imajının nasıl oluştuğunu anlatıyor. Soykut, Türklerin, Türk gerçeğinin daha 14. yüzyıldan itibaren Avrupa’nın bir parçası haline geldiğini ve hâlâ da öyle olduğunu öne sürerken, bu olgunun Avrupa Birliği kavramı ile eş anlamda ele alınmaması ve ayrı bir düzlemde tartışılması gerektiğini özellikle vurguluyor. SİTE:www.kitapyurdu.com
%20
indirimli
Liste Fiyatı: 18,00 TL.
Kitapyurdu Fiyatı: 14,39 TL.
Tedarik süresi yaklaşık 4 gün
Kazanacağınız puan: 28
Yayın Yılı: 2007 İthal Kağıt 275 sayfa 16x23 cm Karton Kapak ISBN:9756176924 Dili: TÜRKÇE
Hata bildirimi: Bulunduğunuz ürün sayfasında karşılaştığınız yazım, anlam vb. hataları bu form yolu ile bildirmeniz, hataları daha hızlı düzeltmemize yardımcı olacaktır. İşbirliğiniz için teşekkür ederiz.
kitapyurdu.com'da ödeme seçenekleri olarak Visa, Master ve Dinners kartlar ile havale, eft kabul edilmektedir.
kartlara taksit yapılmaktadır.
Tel: 0212-5198720 Faks: 0212-5191584 Alemdar mh. Güzel Sanatlar sk. No:9 34410 Cağaloğlu-İstanbul Türkiye
Gizlilik ve Güvenlik Politikası
Bu sitenin JavaScript kodları İnternet Explorer'a göre hazırlanmıştır. Diğer Tarayıcılarda problem yaşayabilirsiniz.
websrv01.kitapyurdu.com